Genesix Esport
I’m a gamer, always have been.

CYBERPUNK 2077 : Tarikh pelancaran & spesifikasi

0

Cyberpunk 2077 dibangunkan CD Projekt Red, adalah studio di sebalik RPG sci-fi set dystopian yang dinanti-nantikan ini. Studio yang sama ini juga bertanggungjawab untuk kejayaan siri Witcher yang popular. Juga menampilkan penampilan istimewa dari pelakon popular Keanu Reeves yang akan bermain sebagai bintang rock Johnny Silverhand

Cyberpunk 2077 akan dilancarkan di PS4, Xbox One, dan PC pada 18 November. Tetapi anda tidak akan menemuinya di perkhidmatan langganan Microsoft Xbox Game Pass.

Disebabkan tarikh pelancarannya mungkin sangat hampir dengan pelancaran konsol generasi akan datang. Ianya telah disahkan bahawa Cyberpunk 2077 juga akan berpindah ke PS5 dan Xbox Series X yang dijangka pada akhir tahun ini.

Ciri-ciri permainan

Berlatar belakangkan permainan dunia terbuka(open world) yang luas terletak di Night City. Sebuah metropolis yang dikendalikan oleh syarikat yang terletak di Free State of California. Pemain akan dapat memilih pilihan jalan permainan anda sendiri di kota neon yang ikonik ini melalui tiga jalan kehidupan permainan yang berbeza dan bercabang dan menuntut pelbagai senjata dan alat yang sangat berkaitan dengan genre cyberpunk.

Pautan Cyberpunk 2077 : https://store.steampowered.com/app/1091500/Cyberpunk_2077/

Pemain akan mempunyai tiga jalan hidup yang berbeza boleh dipilih.

Apabila anda melayari dunia Cyberpunk 2077 anda perlu memilih kisah asal untuk watak anda. Pilihannya adalah antara Street Kid, Nomad, dan Corpo dan mana sahaja yang pemain pilih akan memainkan peranannya tersendiri. Pemain perlu melakukan perkara-perkara tertentu yang akan merungkap kisah didalam permainan.

Setiap jalan hidup akan memberi kesan yang berbeza pada laluan kemajuan, pilihan dialog, dan pelbagai peluang lain sepanjang permainan.

Terdapat banyak jenis senjata yang sesuai dengan gaya permainan berbeza.

Terdapat sebilangan besar senjata yang boleh dipilih di Cyberpunk 2077. Jenis senjata Jarak Dekat dan CyberWare bermula dari Thermal Katana hingga Mantis Blade tetapi jika anda lebih suka menggunakan senjata api, terdapat banyak senjata di Night City. Ini dipecahkan kepada pelbagai kelas seperti senjata Tech, Power, dan Smart.

Senjata Tech mempunyai kekuatan yang luar biasa dan dapat digunakan untuk menenbusi tembok atau sekatan lain. Sementara senjata Power akan memungkinkan anda melantun peluru dari permukaan untuk mencapai sasaran yang sepertinya mustahil untuk disasarkan. Akhir sekali, Smart senjata pintar akan dapat mengesan sasaran, walaupun mereka sedang bergerak.

Setiap jenis senjata akan mempunyai pilihan penyesuaiannya sendiri seperti menambahkan perkakasan tambahan seperti skop atau silencers atau menambahkan mod untuk mengubah sesuatu seperti kadar laju tembakan atau ketepatan. Juga ada kelainan yang berbeza untuk tahap kekuatan pada senjata, dan jika anda berjaya menggunakan senjata legenda, anda akan mendapat lebih banyak kekuatan daripada versi yang lebih rendah.

Keperluan Sistem PC Cyberpunk 2077

Minimum:

 • OS: 64-bit Windows 7 or 64-bit Windows 10
 • DirectX Version: DirectX 12
 • Processor: Intel Core i5-3570K or AMD FX-8310
 • Memory: 8 GB
 • Graphics Card: Nvidia GeForce GTX 780 3 GB atau AMD Radeon RX 470
 • Storage: HDD (70 GB, SSD disyorkan)

Disyorkan:

 • OS: 64-bit Windows 10
 • DirectX Version: DirectX 12
 • Processor: Intel Core i7-4790 atau AMD Ryzen 3 3200G
 • Memory: 12 GB
 • Graphics Card: Nvidia GeForce GTX 1060 6 GB atau AMD Radeon R9 Fury
 • Storage: SDD (70 GB)

Baca Juga : Nvidia RTX Siri 3000 Pecutan 2020

Info Menarik

Anime Cyberpunk 2077 akan datang ke Netflix pada tahun 2022. Cyberpunk: Edgerunners akan menjadi kisah 10 episod mengenai seorang kanak-kanak jalanan yang tinggal di Night City yang menjadi pemula, penjahat upahan yang juga dikenali sebagai cyberpunk.

Tinggalkan pesanan

Alamat email anda tidak akan disiarkan.