Genesix Esport
I’m a gamer, always have been.

Gamers Mangkuk, Drama eSukan MLBB Terbaru Astro X Moonton!

0

Jika anda antara peminat setia permainan video MLBB, jangan lepaskan peluang untuk menikmati ‘Gamers Mangkuk,’ siri terkini Astro Originals dengan konsep yang menarik di Astro Ria. Diterajui oleh pengarah berbakat, arahan Hyrul Anuar, dan diperkuatkan dengan kehadiran pelakon-pelakon hebat seperti Amir Ahnaf, Taufiq Izmir, Sathis Varan, Nick Davis, Sara Mack Lubis, dan yang lain-lain. Impact-Site-Verification: 4a01fe32-30dd-4328-b83a-e3f931aab4b3

‘Gamers Mangkuk’ mencatat capaian penting sebagai Siri TV Premium MLBB pertama yang dihasilkan bersama oleh Astro Shaw dan MOONTON Games. Naratif ini mendedahkan kisah perjalanan lima pemain eSukan amatur beraksi di Liga Profesional Mobile Legends: Bang Bang Malaysia (MPL MY), diberi dorongan bersama impian untuk menjadi pemain profesional yang berjaya.

[table id=289 /]

Sinopsis

‘Gamers Mangkuk’ kisah penuh cabaran didalam arena esukan, menggambarkan hubungan persahabatan dan pengorbanan yang diperlukan untuk bersaing di dalam dunia eSukan. Dengan falsafah, ‘Hidup Ini Permainan, Mainkanlah,’ pasukan ini menghadapi pelbagai cabaran, mempersembahkan kisah naik dan turun perjalanan sebuah pasukan eSukan MLBB.

Siri 8 episod ini mengisahkan kehidupan para pemain eSukan amatur yang menempuh landskap pertandingan Mobile Legends: Bang Bang dengan sokongan penaja mereka, Mangkuk Hajah Munah. Perjalanan mereka mengambil pusingan yang tak terduga apabila mereka mendapat peluang emas daripada pemain dan penerbit terkenal, Slayer, untuk bersaing dalam satu pertandingan bergengsi dan memastikan tempat mereka di dalam Team Perang, juara negara.

Namun, segala-galanya tidak semudah yang disangkakan. Sesuatu tidak diduga menanti pasukan ini apabila niat sebenar penganjur terdedah. Pertandingan yang dirancang rapi, pemenang yang telah ditentukan sebelumnya, dan impian yang hancur memaksa Gamers Mangkuk untuk mengambil alih pengurusan. Klimaksnya? Satu perlawanan langsung menentang Team Perang yang akan menentukan nasib mereka dan mendedahkan kebenaran di sebalik pertandingan yang dirancang itu.

Senarai Pelakon & Watak

Berikut merupakan senarai pelakon dan watak yang dipegang didalam drama bersiri ini.
[table id=288 /]

Mengenai

Ditaja oleh MOONTON Games, Mobile Legends: Bang Bang, dan MPL MY, siri ini ditayangkan setiap Jumaat pada jam 9 malam di Astro Premiere (Ch 410). Tak sabar? Tonton episod-episod tersebut seawal jam 12 tengah malam melalui On Demand dan Astro GO pada hari yang sama. Kekal terkini dengan kemas kini terbaru dan klip eksklusif di akaun media sosial Astro Shaw dan Astro Gempak, termasuk Instagram, TikTok, Facebook, dan X.

Sedia untuk terjun ke dalam dunia ‘Gamers Mangkuk’ – di mana permainan hidup mengambil peranan utama, dan kemenangan diperolehi melalui persahabatan, ketahanan, dan semangat terhadap eSukan. Jangan lepaskan drama penuh aksi yang penuh dugaan untuk membuka mata peminat-peminat esukan untuk lebih menghargai semangat dan perjuangan pasukan negara di pentas dunia.

Tinggalkan pesanan

Alamat email anda tidak akan disiarkan.