Genesix Esport
I’m a gamer, always have been.

Cyberpunk 2077 Ditunda Lagi

0

Cyberpunk 2077 Ditunda Lagi, kali ini hingga 10 Disember. Kelewatan ini tidaklah lama, tetapi tentunya agak mengejutkan dengan pelancarannya telah ditunda selama tiga minggu. CD Projekt Red mengatakan bahawa ia masih berfungsi pada hari pelancaran untuk permainan, yang sebelumnya dijadualkan pada 19 November.  Ia mengaitkan penundaan itu dengan permasalahan multiplatformnya – yang akan menyaksikan pelancaran permainan di dua generasi perkakasan konsol, PC, dan Google Stadia.

Jika anda belum baca mengenai perincian permainan ini – Baca Disini.

“Cabaran terbesar bagi kami sekarang adalah melancarkan permainan pada pelbagai pelantar berbeza generasi kini, generasi berikutnya dan PC pada waktu yang sama. yang memerlukan kami menyiapkan dan menguji sembilan versi berlainan,” kata syarikat itu dalam tweetnya, “We need to make sure everything works well and every version runs smoothly. We’re aware it might seem unrealistic when someone says 21 days can make any difference in such a massive and complex game, but they really do.”

Cyberpunk 2077 telah menjadi salah satu permainan yang paling dinanti-nantikan pada tahun 2020.

CD Projekt Red berjanji melalui Twitter bahawa “no more delays are happening.” Permainan ini telah pun siap, tetapi CD Projekt Red perlu mengemas kini lebih lanjut pelantar yang mempunyai masalah “This is the time period we under-calculated,” kata tweet itu.

Cyberpunk 2077 juga menyatakan akan mempunyai patch hari pelancaran, tetapi ia belum mengesahkan apa isi yang akan diberikan. Walaupun permainan ini dapat dimainkan di Xbox Series S, Xbox Series X, dan PlayStation 5, permainan ini tidak akan sama sepenuhnya untuk konsol-konsol tersebut. CD Projekt Red juga telah menjanjikan kemaskini percuma akan datang untuk konsol baru, tetapi belum menetapkan sasaran pelepasan untuk versi tersebut.

Penulis memahami disebabkan pandemik COVID-19 ini telah memaksa kebanyakkan tempat kerja perlu ditutup dan para pekerja ada yang perlu bekerja dari rumah. Masalah yang sama dihadapi oleh CD Projekt Red dan ini sememangnya punca kemampuan produktiviti sebuah syarikat menurun.

Kekecewaan utama adalah bahawa ini merupakan kelewatan ketiga untuk Cyberpunk 2077. Pada mulanya ditetapkan untuk tarikh pelepasan 16 April, penundaan seterusnya ke 17 September, kemudian 19 November, dan sekarang melihat penurunan ini hingga 10 Disember. Mudah-mudahan, ini adalah kali terakhir pembangun terpaksa menangguhkan pelancaran Cyberpunk 2077.

Tinggalkan pesanan

Alamat email anda tidak akan disiarkan.