Genesix Esport
I’m a gamer, always have been.

VALORANT Challengers Malaysia & Singapura : Keputusan dan Jadual Penuh

0

VALORANT Challengers Malaysia & Singapura

Status Kejohanan

Perlawanan Sedang Berlangsung
Siaran Langsung

Acara hujung minggu utama Peringkat 1 Minggu 1 akan berlangsung dari 5 – 7 Februari jam 9.45 pagi (GMT +8) setiap hari. Kejohanan, akan disiarkan di Twitch dan Facebook.

Keputusan Terkini

Peringkat 1 Minggu 1

Hari Kedua

Upper Bracket

Todak (0) vs RR (2)

LFO (0) vs SMG (2)

Lower Bracket

KGM (1) vs Todak (0)

XIA vs LFO

Hari Pertama

8 Teratas – BO3

Todak (2) vs TMG (0)

Xia (0) vs RR (2)

LFO (2) vs KGM (1)

SMG (2) vs LVR (0)

Lower Bracket – BO1

Timing Monster Gaming (0) vs Xiao (1)

Kingsmen (1) vs Louvre (0)

Mengenai

Kejohanan Valorant Challengers telah bermula untuk Malaysia, dan Singapura. Berharap untuk melihat pasukan dan pemain terbaik di rantau ini bersaing untuk memenangi sebahagian hadiah berjumlah keseluruhan RM40,000 / SGD13,000.

The Valorant Challengers Malaysia & Singapore merangkumi tiga kejohanan (dilabelkan sebagai “Weekend”) yang merangkumi enam minggu.

Setiap Minggu akan dimulakan dengan kelayakan terbuka, yang menggunakan format pertandingan terbaik dari satu(BO1) yang akan menentukan 8 pasukan teratas untuk mara ke acara utama hujung minggu;

Lapan pasukan teratas akan terus bersaing dalam acara utama hujung minggu ini dalam format;

  • terbaik dari tiga(BO3) semasa suku akhir dan separuh akhir;
  • diikuti dengan yang terbaik dari lima(BO5) di peringkat akhir untuk merebut tempat bersaing pada perlawanan seterusnya dipanggil Acara Challengers.

Acara Challengers berlangsung dari 26 hingga 28 Februari.

Kelayakan terbuka Peringkat 1 Minggu 1 berlangsung pada hari Jumaat lalu (30 Januari), dan 8 pasukan teratas telah diputuskan untuk bertanding di acara utama pada hujung minggu. Berikut adalah pasukan yang disahkan Valorant Challengers Malaysia & Singapore Peringkat 1 Minggu 1:

  1. Todak
  2. Reality Rift
  3. Team SMG
  4. Kingsmen
  5. Louvre
  6. Timing Monster Gaming
  7. Looking for Org
  8. Xiao
Semua peta boleh dimainkan di kejohanan ini, yang merangkumi Bind, Haven, Split, Ascent dan Icebox. Pasukan akan memilih peta yang akan menjadi arena mereka pada awal pusingan. Dan jika Agen utama anda adalah Yoru yang baru dikeluarkan, jangan bimbang, kerana setiap Ejen boleh digunakan semasa siri Valorant Challengers.

Pendaftaran

Namun, jika anda dan rakan anda ingin turut serta, pendaftaran untuk kelayakan terbuka Tahap 1 Minggu 2 Valorant Challengers Malaysia & Singapura dibuka sehingga 14 Februari. Pasukan yang berminat boleh mendaftar di sini, dan pastikan anda membaca peraturannya.

The Valorant Challengers adalah fasa pertama Valorant Champions Tour 2021, lawatan pertandingan sepanjang musim yang akan berlangsung sepanjang tahun untuk Asia, Amerika Utara, Amerika Selatan, Eropah dan Australia.

Ikuti laman Facebook Valorant Esports MY / SG rasmi untuk maklumat terkini mengenai siri ini.


Tinggalkan pesanan

Alamat email anda tidak akan disiarkan.