Genesix Esport
I’m a gamer, always have been.

Nintendo Switch Versi Baru Bakal Keluar September Ini

0

Nintendo Switch Versi Baru diberi petunjuk dengan mengumumkan sebahagian spesifikasi oleh Nintendo Co. mereka merancang untuk memulakan pemasangan Switch barunya pada bulan Julai dan bagi mengganti konsol permainannya yang sedah berusia empat tahun pada bulan September atau Oktober.

Konsol baru itu, akan berharga lebih tinggi daripada konsol sedia ada $ 299 (RM1,238), mungkin diumumkan menjelang persidangan E3 mulai 12 Jun untuk membolehkan penerbit mempamerkan rangkaian permainan Switch mereka sepenuhnya di acara global. Ia akan dijual bersama dengan Switch Lite $ 199 (RM824), dengan Switch standard akan dihentikan dari masa ke masa.

Syarikat pemasang akan mula menghantar model baru – yang nama komersialnya hanya diketahui oleh segelintir orang di syarikat yang berpusat di Kyoto – pada awal bulan Julai dan pengeluarannya dirancang mencapai kapasiti maksima pada suku Oktober-Disember. Walaupun terdapat kekurangan semikonduktor yang sedikit sebanyak mempengaruhi bekalan dari kenderaan ke TV, fon kepala dan konsol permainan, termasuk Switch itu sendiri.

Nintendo harus bersaing untuk mendapatkan perhatian pemain dengan generasi konsol baru yang diperkenalkan oleh pesaingnya Sony Group Corp dan Microsoft Corp pada bulan November. Konsol PlayStation 5 dan Xbox Series X mereka dipertingkatkan dengan kualiti visual, kelajuan dan prestasi konsol pendahulunya, dan kedua-duanya telah mendapat bekalan yang sangat terhad sejak dilancarkan. Untuk tidak ketinggalan, Nintendo Switch meningkatkan konsol utamanya dengan paparan OLED Samsung Display Co 7in dan silikon grafik Nvidia Corp yang lebih pantas menjadikannya mampu menghasilkan output 4K ketika dipasang ke TV, lapor Bloomberg News sebelumnya.

“Switch yang dipertingkatkan spefsifikasinya boleh menjadi sangat berharga dalam memperpanjang kitaran hidup platform. Kedua-dua Sony dan Microsoft telah berjaya dengan peningkatan kitaran pertengahan sebagai kaedah untuk mendorong pertumbuhan dari perkhidmatan langsung dan, ini menjadi pemacu yang lebih besar untuk Nintendo, tidak memecahkan pangkalan pengguna di platform yang berbeza akan menguntungkan, “kata penganalisis Bloomberg Intelligence, Matthew Kanterman.

Komponen yang lebih mahal dan kos pekerja yang meningkat di China cenderung kepada kenaikkan harga Switch yang tidak berubah sejak konsol dilancarkan sejak Mac 2017. Walaupun harga akhir belum diketahui untuk versi yang ditambah baik ini, pembekal menjangkakan pendapatan per unit mereka dari perniagaan dengan Nintendo akan meningkat.

Pembekal yakin mereka dapat memenuhi pesanan Nintendo Switch Versi baru walaupun kekurangan cip yang diperlukan. Barisan pengeluarannya telah bersiap sedia untuk sebarang masalah kekurangan bekalan dan komponen yang digunakan oleh Nintendo adalah tidak seperti pesaingnya membuatkan persaingan mendapatkan komponent adalah rendah.

Namun, kemampuan syarikat untuk memenuhi permintaan pengguna tidak akan terjamin, kerana kekurangan IC pemacu paparan dan cip Bluetooth telah menyebabkan pengeluaran Switch tergendala. Presiden Nintendo Shuntaro Furukawa mengatakan pada sidang media awal bulan ini bahawa permintaan untuk Switch tetap tinggi dan syarikat itu tidak dapat memenuhi permintaan itu sepenuhnya. – Bloomberg

Gambar-gambar digunakan adalah dari Bloomberg

Tinggalkan pesanan

Alamat email anda tidak akan disiarkan.