Genesix Esport
I’m a gamer, always have been.

Valorant FPS Konsep Baru

0

Valorant FPS Konsep Baru. Permainan First Person Shooter 5 v 5 “Valorant” yang dibangunkan oleh Riot Games telah dilancarkan pada 2 Jun. Bagi mereka yang tidak sedar, Riot Games pertama kali mengumumkan permainan ini secara rasmi pada 1 Mac 2020, dan program beta tertutup dilancarkan pada 7 April 2020.

Apa yang menarik mengenai Valorant ini, ia adalah umpama gabungan kedua CS-GO & Overwatch. Permainan ini mempunyai ciri khas dengan kemampuan yang unik & seseorang harus menguruskan pembelian senjata seperti CS: GO. Daripada pilihan watak, watak dipanggil Ejen dalam permainan ini.

Ejen di Valorant mempunyai kebolehan unik yang tersendiri digabungkan dengan permainan bersenjata dan memberikan kelebihan strategik. Ejen dikelaskan kepada Duelists, Initiators, Sentinels & Controller. Setiap Ejen di Valorant mempunyai satu kemampuan Ultimate, satu kemampuan Signature, dan dua kemampuan yang dapat dibeli(Purchaseable).

Ultimate: Ini adalah kemampuan Agen masing-masing yang paling kuat dan memerlukan banyak caj untuk digunakan. Anda memperoleh caj ini melalui pembunuhan atau menyelesaikan objektif, yang bermaksud memerlukan beberapa kali putaran sebelum anda dapat menggunakan Ultimate.

Signature: Ini mengisi semula pada permulaan setiap pusingan. Jumlah penggunaan dan penggantian ditentukan oleh Ejen yang anda pilih.

Purchaseable: Pada permulaan setiap pusingan anda boleh membeli dua kebolehan tambahan (seperti bom tangan dalam CS). Setelah digunakan, ia tidak akan dicas semula dan perlu dibeli semula pada pusigan seterusnya.

Sebagai contoh salah satu ejen bernama pheonix, anda boleh lihat dibawah kemampuan watak ini:

Pheonix dikelaskan sebagai dueslist, menggunakan kemampuannya untuk  menyekat penglihatan musuh, menangani kerosakan, dan menahan pergerakan musuh.

Kemampuan Pheonix:

Hot Hands – Melemparkan bola api yang menutupi kawasan kecil untuk jangka waktu yang singkat atau ketika menyentuh tanah. Api ini memberikan kerosakan kepada musuh anda tetapi menyembuhkan dia.

Blaze – Memanggil tembok api yang menyekat penglihatan dan merosakkan sesiapa sahaja yang melaluinya. Dinding juga boleh dibengkokkan semasa membalingnya, seperti Hot Hands, kemampuan ini juga menyembuhkan dia jika terkena pada dirinya

Curveball (Signature) – Lemparkan flashbang yang melengkung. Membutakan penglihatan musuh dan dirinya jika tidak digunakan dengan betul

Run it back (Ultimate) – Menandakan lokasi semasa anda. Apabila pemasa tamat, atau jika anda mati, anda akan kembali semula di lokasi yang ditandai dengan HP yang penuh.

Cara Permainan:

Cara permainan Valorant FPS Konsep Baru ini mudah difahami.

Format perlawanan – Setiap perlawanan adalah 5 vs 5, penyerang vs pemain pertahanan, kumpulan yang mempunyai pusingan kemenangan daripada 24 pusingan adalah pemenangnya. Penyerang akan berusaha menanam ‘Spire’ (bom) sementara para pembela akan mencuba dan menghalangnya dari meletup.

Semua ejen mempunyai akses ke semua senjata, yang dibeli melalui duit yang terkumpul berasaskan pusingan ke pusingan. Setiap senapang mempunyai statistik, kegunaan dan pola mundur yang unik.

Valorant merupakan permainan pc percuma, anda hanya perlu mendaftar melalui aplikasi pc Riot. Walau bagaimana pun, anda boleh membeli pakej tambahan dan rekaan khas menarik untuk ejen mahupun senjata.

Kita akan kupas lebih mendalam mengenai ejen dan senjata Valorant dalam penulisan lain. Penulisan ini merupakan asas yang perlu diketahui sebagai pemain baru Valorant. Anda tertarik ingin mencubanya atau telah pun menjadi salah satu pemain valorant? kongsikan pendapat anda dengan kami.

Muat Turun : Valorant

Layan dulu beberapa gambar permainan Valorant!

Tinggalkan pesanan

Alamat email anda tidak akan disiarkan.