Genesix Esport
I’m a gamer, always have been.

U Mobile MLCC Musim 3 Kategori Kampus, Infomasi & Pendaftaran

0

Selepas kejayaan musim kedua Kejuaraan Kampus Mobile Mobile Legends (MLCC) yang lalu, musim baru telah diumumkan secara rasmi! Bermula pada Mei 2021, U Mobile MLCC Musim 3 akan berlangsung selama 7 bulan dan akan berakhir pada bulan November. Sejak dilancarkan pada tahun 2019, U Mobile telah menyaksikan lebih daripada 277 pasukan dari lebih 100 universiti bersaing dalam kejohanan ini dan untuk musim ini.

Hadiah Kejohanan MLCC Musim 3

U Mobile MLCC musim 3 memperlihatkan kumpulan hadiah bernilai lebih dari RM60,000 dan 32,520 diamond dalam permainan. Kejohanan ini akan merangkumi dua kategori: di peringkat negeri, setiap juara akan membawa pulang wang tunai RM1,350 dan 600 berlian dalam permainan sementara naib juara berjumlah RM650 dan 420 berlian dalam permainan. Di peringkat kebangsaan, Juara MLCC Musim 3 akan membawa pulang RM10,000 dan 5,520 diamond dalam permainan. Tempat kedua dan ketiga masing-masing membawa pulang RM7,000 dengan 4,320 diamond dalam permainan dan RM5,000 dengan 3,120 diamond dalam permainan.

Sebagai ucapan terima kasih atas sokongan yang diberikan oleh pihak universiti, U Mobile memperkenalkan “Best Supporting Universities 2021 Award” dan “Best Supportive Personnel” untuk 1 varsity dari setiap zon dengan sorakan yang paling kuat dalam menyokong pasukan mereka, dengan jumlah hadiah keseluruhan RM15,000 tunai baucar hadiah dan membeli-belah.

Cara Pendaftaran MLCC Musim 3

Kejohanan akan berlangsung selama 7 bulan dan akan berakhir pada bulan November. Setiap Negeri mempunyai tarikh pendaftaran dan perlawanan yang berbeza. Lihat carta dibawah untuk mengetahui tarikh yang perlu anda daftar mengikut negeri masing-masing.

Tarikh Pendaftaran

 • Selangor – 2 Mei
 • Kuala Lumpur – 17 Mei
 • Negeri Sembilan – 7 Jun
 • Melaka – 7 Jun
 • Johor – 20 Jun
 • Penang – 11 Julai
 • Perak – 11 Julai
 • Kedah – 25 Julai
 • Perlis – 25 Julai
 • Pahang – 16 Ogos
 • Terengganu – 23 Ogos
 • Kelantan – 23 Ogos
 • Sabah – 19 September
 • Serawak – 27 September

Pendaftaran yang berjaya adalah berdasarkan first comes first served, hanya 32 pasukan terawal mendaftar akan mendapat peluang bertanding di kejohanan ini. Dinasihatkan yang ingin mendaftar melakukannya secepat mungkin pada hari pendaftaran dibuka.

Langkah 1

Ketua pasukan diminta untuk mendaftarkan maklumat ahli pasukan anda secara dalam talian melalui pautan pendaftaran rasmi Kejohanan https://tinyurl.com/UMMLCCS3Campus.

Langkah 2

 1. Untuk pengguna U Mobile yang ada, anda diminta untuk melakukan transaksi tambah nilai Prabayar yang berjaya atau membuat pembayaran minimum RM10 ke akaun Prabayar atau Pascabayar masing-masing selepas pendaftaran di Langkah 1.
 2. Untuk pengguna bukan U Mobile, anda diminta untuk membeli pek SIM Prabayar U Mobile dan melakukan transaksi tambah nilai yang berjaya sebanyak RM10 setelah pendaftaran. Untuk pelan Pascabayar, anda boleh melanggan sebarang pelan dengan langganan minimum pakej RM20.
 3. Tarikh penerimaan transaksi mestilah berdasarkan tarikh dalam jangka masa bermula dari 1 April 2021 sehingga tarikh tutup Kejohanan Negeri masing-masing. Resit urus niaga perlu disimpan sebagai bukti pembelian. Sebagai alternatif, anda boleh membeli pek SIM Prabayar U Mobile, Pelan Pascabayar atau tambah nilai Prabayar dari Penganjur selepas pendaftaran. Penganjur akan menghubungi ketua pasukan untuk mengesahkan maklumat pendaftaran dan pembayaran Kejohanan melalui e-mel.
 4. Anda boleh membayar sebarang transaksi di atas ke akaun GoPayz Penganjur. Sekiranya anda belum menjadi pengguna GoPayz, anda diminta untuk mendaftar GoPayz untuk sebarang transaksi di atas. Setelah pembayaran selesai, anda boleh menghantar tangkapan skrin resit transaksi GoPayz anda sebagai bukti pembayaran. Anda boleh melampirkan bukti pembayaran di pautan pendaftaran rasmi Kejohanan. E-mel akan dihantar kepada ketua pasukan untuk mengesahkan maklumat pembayaran dan pendaftaran.

Syarat-Syarat Pendaftaran U Mobile MLCC

 1. Terbuka kepada semua pelajar universiti/kolej/institusi (Malaysia) yang berumur 18 tahun ke atas yang mempunyai ID pelajar yang sah (pada tahun 2021).
 2. Ahli pasukan haruslah dari kampus yang sama.
 3. Setiap peserta perlu membuat pembayaran untuk menyertai pertandingan ini, bagi pengguna U Mobile hanya tambah nilai RM10 dan bagi bukan pengguna U Mobile adalah RM20 (Pek SIM & tambah nilai RM10)
 4. Setiap peserta akan mendapat 1 (SATU) baucar/e-baucar F&B percuma setelah pendaftaran berjaya. (100 pasukan pertama akan menerima ganjaran early bird)

Peraturan U Mobile MLCC

Kategori kampus:
Terdapat 2 peringkat Kejohanan:

Peringkat 1: Kejohanan Negeri
Peringkat 2: Kejuaraan Nasional (Grand Finale)

Setiap pasukan kampus akan bertanding di Peringkat 1 untuk bertanding bagi menetukan pemenang Kejuaraan Negeri masing-masing. Pasukan yang menang akan mara ke Kejohanan Nasional untuk bertanding merebut gelaran Juara Nasional Kampus.

Pasukan tempat ke-2 dan ke-3 dalam Kejuaraan Negeri akan berpeluang bertanding dalam Playoff Qualifier Tournaments untuk menentukan 2 Pasukan teratas. 2 Pasukan ini akan melangkah ke Kejuaraan Nasional untuk menyelesaikan 16 Pasukan terakhir yang bertanding di Kejuaraan Nasional.

Acara Sokogan Pasukan Kejohanan

Dengan hadiah terkumpul berjumlah RM15,000, U Mobile MLCC ingin menjemput semua Institusi Pengajian Tinggi Awam & Swasta untuk menggunakan anugerah ini. 2 kategori yang bakal dimenangi oleh satu Universiti dari setiap Zon:

 1. Penyokong Universiti Terbaik
 2. Penyokong Pegawai Terbaik

Hadiah bagi kategori Penyokong Universiti Terbaik:

Juara Keseluruhan
Wang tunai RM2,300, Skrin Monitor ViewSonic & RM500 baucar pembelian-belah

4 x 1 Pemenang Saguhati dari zon berbeza:
RM2,000 wang tunai & RM500 baucar beli-belah

Hadiah bagi kategori Penyokong Pegawai Terbaik:

5 x 1 Pemenang dari setiap zon
RM200 baucar pembelian-belah

Cara-Cara

 1. Pelajar perlu muat turun, daftar aplikasi GoPayz dan mesti memasukkan kod kempen unik untuk kampus tersebut (Minimum 100 pendaftaran dari satu kampus)
 2. Kongsi & pos U Mobile MLCC S3 di Facebook rasmi Universiti anda
 3. Dapatkan minimum 50 pelajar dari kampus dan untuk menonton kejohanan secara langsung & hashtag #namakampus (lebih banyak hashtag #namakampus lebih bagus)

Tarikh tutup UUA 2021: 1 November 2021

Tinggalkan pesanan

Alamat email anda tidak akan disiarkan.