Genesix Esport
I’m a gamer, always have been.

PUBG New State, Kandungan, Ciri-Ciri & Grafik Lebih Mantap

0

PlayerUnknown’s BattleGrounds atau lebih dikenali dengan singkatan nama PUBG – merupakan tren permainan video battle royale yang sangat popular. Bermula dengan versi asalnya di pelantar PC, Tencent akhirnya membawa PUBG ke peranti mudah alih dengan judul PUBG: Mobile dimana permainan ini menjadi sangat popular diMalaysia dengan pasukan professional PUBGM yang bertanding di peringkat dunia eSukan PUBGM. Kini PUBG datang lagi dengan penambaikan baru yang dipanggil PUBG: New State, sebuah versi baru yang yang mungkin memberikan pengalaman yang tidak disangka oleh peminat PUBG diMalaysia.

Ini adalah permainan yang sama sekali berbeza daripada yang pernah dilihat sebelumnya dalam mana-mana versi PUBG. Jalan ceritanya berlaku pada waktu yang berbeza, mempunyai ciri unik, dan merupakan judul PUBG mudah alih pertama yang dibuat oleh syarikat pembangunan asal.

Kami akan mengumpulkan semua yang kami tahu mengenai PUBG: New State di sini! Pastikan untuk menandakan halaman ini kerana kami akan mengemas kini dengan kerap.

Pengenalan PUBG: New State

PUBG: New State adalah permainan versi mudah alih PUBG. Apabila dilancarkan, ia akan tersedia secara eksklusif hanya pada peranti Android dan iOS.

PUBG: New State berlaku pada masa depan yang tidak terlalu jauh jarak tahunnya iaitu pada tahun 2051. Berbeza dengan PUBGM garis waktu berlaku pada masa sekarang (atau sesuatu yang hampir dengannya). Oleh itu, kemungkinan akan membawa watak dan cerita baru bersama rekaan senjata, peralatan dan eksesori yang lebih moden.

Walau bagaimanapun, cara permainannya masih sama dan akan bermain seperti permainan PUBGM sebelumnya. Anda akan terjun ke peta dan perlu berjuang menuju kemenangan ketika berdepan dengan puluhan pemain lain.

Tarikh Pelancaran

PUBG Studio tidak memberikan tarikh tertentu untuk pelancaran permainan baru ini. Namun, pembangun itu mengatakan bahawa ia merancang melancarkannya pada tahun ini.

Bagi mereka yang tinggal di Amerika Syarikat, pemain boleh memohon untuk menjadi penguji alpha untuk permainan ini. Aplikasi untuk penguji dibuka pada 21 Mei dan akan ditutup pada 6 Jun 2021. Sekiranya anda berjaya, anda akan dapat memainkan versi permainan Android dari 11 Jun hingga 13 Jun.

Apabila ia dilancarkan, permainan ini akan tersedia secara global untuk peranti Android dan iOS. Malangnya, bagi negara China, India, atau Vietnam tidak termasuk didalam senarai pelancaran. Ini mungkin disebabkan oleh isu-isu tajuk PUBG yang dihadapi pada masa lalu di negara-negara tersebut.

Sekiranya anda teruja untuk bermain permainan ini, anda boleh membuat pra-pendaftaran di Google Play Store. Klik butang di bawah!

Adaptasi Ciri dan Fungsi Baru

Ciri yang paling terkenal mengenai versi baru ini bukanlah permainan itu sendiri tetapi syarikat yang membuatnya. PUBG Studios sedang mencipta PUBG: New State, yang merupakan syarikat yang sama yang membuat PUBG asal.

Satu-satunya tajuk PUBG mudah alih lain adalah PUBG: Mobile, yang dihasilkan oleh syarikat gergasi permainan Tencent. Itu menjadikan New State satu-satunya permainan mudah alih dari syarikat pembangunan asal.

Kata dari PUBG Studios: Set in the future, the new PUBG game has a new map, new weapons, and new ways to interact with the environment.

Versi New State akan mempunyai ciri-ciri yang tiada pada tajuk PUBG yang lain. Sebagai contoh, akan ada sistem penyesuaian senjata yang akan membolehkan pemain mengubah penampilan persenjataan mereka semasa pertandingan. Kedengarannya mirip dengan sistem dalam Apex Legends. Ada juga senjata baru yang tersedia yang mencerminkan pengaturan futuristik, termasuk drone dan perisai tempur yang dapat digunakan, kedengaran seperti CODM.

Versi ini juga memperlihatkan map baharu yang tidak pernah dilihat. Apabila anda terjun untuk turun, anda akan mendarat di tempat bernama Troi. PUBG Studios menjanjikan mercu tanda baru dan persekitaran yang dapat berinteraksi, yang membolehkan anda membuat kaedah unik didalam pertempuran Battle Royale

Akhirnya, PUBG: New State akan dibina khusus untuk permainan mudah alih. Pembangun menjanjikan “grafik generasi seterusnya yang melebihi standard untuk permainan mudah alih.” Pemain juga boleh mengharapkan pengalaman kawalan yang sama yang “mudah dipelajari, tetapi sukar dikuasai.”

Tinggalkan pesanan

Alamat email anda tidak akan disiarkan.