Genesix Esport
I’m a gamer, always have been.

Pokemon Unite Asia Champions League 2023: Keputusan Penuh

0

Hai semua! Pada bulan mac ini, dunia esports kita dimeriahkan lagi dengan Kejohanan Pokemon Unite Asia Champions League 2023 diadakan di Malaysia! Acara yang hebat ini akan menempatkan Malaysia sebagai tuan rumah dan menyaksikan pasukan-pasukan terbaik dari East Asia, Southeast Asia (SEA), dan India bersaing untuk mempamerkan kemahiran mereka dalam tajuk permainan popular ini.

Pusingan akhir Kejohanan Juara Asia Pokemon Unite 2023 akan berlangsung pada 18 dan 19 Mac ini, di mana peserta-peserta teratas akan bersaing untuk merebut gelaran juara yang dicari-cari. Namun, Malaysia juga akan mempunyai wakil yang kuat iaitu pasukan MYS, yang pastinya akan memberikan saingan yang sengit.

Bagi mereka yang tidak kenal dengan Pokemon Unite, ia adalah permainan video MOBA yang popular di kalangan peminat Pokemon di seluruh dunia. Dalam permainan ini, pemain mengawal Pokemon dan bersaing untuk menangkap Pokemon liar dan menguasai kawasan untuk memenangi permainan.

Kami sangat bersemangat tentang kejohanan yang akan datang ini dan akan menyediakan liputan yang komprehensif mengenai semua perkembangan dan kejutan dalam acara tersebut. Marilah kita tunjukkan sokongan untuk pasukan MYS dan berharap untuk kejayaan mereka dalam persaingan yang seru ini!

Status Kejohanan

Telah Tamat

Keputusan Kejohanan

Playoff

Peringkat Kumpulan

Kumpulan A
[table id=185 /]

Kumpulan B
[table id=186 /]

Undian kumpulan

[table id=176 /]
[table id=175 /]

Lokasi dan Tiket

Kejohanan Akhir Kejuaraan Pokemon UNITE Asia, yang akan diadakan di Kuala Lumpur, Malaysia, akan menampilkan dua pasukan teratas dari setiap rantau. Ini adalah acara selama dua hari pada 18 dan 19 Mac. Pada hari pertama, enam pasukan akan dibahagikan kepada dua kumpulan yang terdiri daripada tiga pasukan dalam setiap kumpulan. Selepas pertandingan pusingan bergilir tunggal, dua pasukan teratas daripada setiap kumpulan akan melangkah ke peringkat kejohanan.

Kejohanan ini terbuka untuk semua peminat Pokemon Unite untuk hadir menyaksikan Pokemon Unite Asia Champions League 2023. Peminat hanya perlu mendaftar RSVP dan hadir ke lokasi di Kuala Lumpur, Malaysia pada tarikh dan masa yang telah ditetapkan.

Selain itu, peserta yang hadir juga berpeluang untuk memenangi Pokemon Unite Asia Champions League Merchandise yang eksklusif! Jadi, jika anda salah seorang peminat Pokemon Unite, jangan lepaskan peluang ini untuk menyertai kejohanan dan memenangi hadiah-hadiah yang menarik.

Daftar penyertaan anda Disini!

Maklumat kehadiran:
Tarikh: 18 & 19
Masa: 12 P.M (Pintu dibuka jam 11 A.M)
Lokasi: Battle Arena Malaysia, Jaya shopping centre.

Jadual

Regular Season: 6 Januari – 25 Februari 2023
Final: 18 & 19 Mac 2023

Pasukan Bertanding

East Asia

 • T2
 • Hi5

Southeast Asia

 • TeamMYS 🇲🇾
  [expand title=”Senarai Pemain” trigclass=”my_special_class”]

  • YeMu
  • Froggy
  • Nightmare Foxy
  • Yang
  • lazedl
  • Réßöñgs 🇸🇬

  [/expand]

 • Rise

India

 • Revenant Esports
 • Marcos Gaming

Mengenai Pokemon Unite

Dalam permainan Pokemon UNITE, pemain akan membentuk 1 pasukan 5 pemain untuk bertempur dalam pertarungan MOBA, dan hanya berlangsung selama 10 minit sahaja. Setiap pemain memilih satu Pokemon dan berusaha untuk mencapai tujuan permainan dengan mengalahkan Pokemon musuh dan menjaringkan gol di kawasan lawan.

Permainan ini mempunyai peraturan yang mudah difahami, di mana pasukan yang menjaringkan gol terbanyak dalam masa yang ditetapkan adalah pemenangnya. Dalam setiap permainan, pemain boleh mengumpulkan mata dengan mengalahkan Pokemon musuh dan menyelesaikan tugas dalam kawasan permainan.

Dalam Pokemon UNITE, pemain dapat meningkatkan Pokemon mereka dengan mengumpulkan item dan pengalaman di sepanjang permainan. Setiap Pokemon mempunyai ciri-ciri yang unik dan berbeza, jadi pemain perlu memilih Pokemon yang sesuai dengan gaya permainan mereka untuk memenangi permainan.

Keseluruhannya, Pokemon UNITE merupakan permainan yang mudah difahami dan seronok untuk dimainkan oleh pemain dari semua tahap pengalaman.

Sumber Rujukan

Sumber berdasarkan infomasi dari Pokemon Unite, Oneesports dan Google

Tinggalkan pesanan

Alamat email anda tidak akan disiarkan.