Genesix Esport
I’m a gamer, always have been.

Jaringan Prihatin Digi Tawar Telefon/Tab Bersama Pelan Serendah RM100

0

Digi juga merupakan salah satu syarikat telekomunikasi di Malaysia yang membolehkan anda menebus subsidi Jaringan Prihatin jika anda adalah penerima Bantuan Prihatin Rakyat (BPR) yang layak. Di bawah program Jaringan Prihatin Digi, anda boleh mendapatkan kredit telco bernilai RM180 untuk pascabayar atau prabayar atau mendapatkan telefon atau tablet baru dengan potongan RM300.

Jaringan Prihatin Digi

Syarat-syarat permohonan

  • Kategori B40
  • Mempunyai MyKad
  • Berumur 18 tahun keatas
  • Belum pernah menebus bantuan jaringan prihatin di mana-mana.

Kategori Kelayakkan

Berkahwin dan bujang tanpa anak

Rebet Pelan RM180 (Rebat RM15 sebulan x 12 bulan)

Berkahwin dan bujang dengan anak

  • RM180 Rebat Pelan (Rebat RM15 sebulan x 12 bulan)
  • RM300 Rebat Peranti

Untuk program ini Digi menawarkan 2 Jenis pelan yang boleh dituntut melalui mereka bagi mereka yang layak;

  1. Rebat Telefon
  2. Rebat Pelan Digi

Rebat Telefon

*Pelan rebat telefon hanya bagi keluarga yang mempunyai anak dibawah umur 18 tahun.

Pra-bayar

Samsung Galaxy A02 & 30GB Data selama 3 Bulan Untuk RM100.

Sekiranya anda memerlukan telefon baru, Digi Prihatin 35 Prepaid Bundle membolehkan anda mendapatkan Samsung Galaxy A02 percuma berserta 30GB data selama 3 bulan ditambah 2GB data harian (sah selama 1 jam) dengan harga RM100. Pakej ini akan menggunakan subsidi RM300 dan hanya boleh digunakan untuk individu atau isi rumah dengan anak-anak berumur di bawah 18 tahun.

Pasca-bayar

Sekiranya anda penerima BPR yang layak dengan anak di bawah 18 tahun, anda juga boleh menikmati subsidi peranti RM300 dengan rancangan pascabayar Digi. Dengan harga RM40 / bulan pada Prihatin 40 Pasca-bayar, anda boleh mendapatkan 10GB data dengan panggilan tanpa had bersama dengan Samsung Galaxy A02 percuma. Sekiranya anda lebih suka peranti lain, anda boleh memilih Samsung Galaxy Tab A8.0 dengan harga RM199 atau Oppo A15s dengan harga RM195.

Perhatikan bahawa semua peranti yang ditawarkan dalam paket Digi Postpaid Prihatin 40 diikat dengan kontrak selama 12 bulan. Semasa mendaftar, anda perlu membayar bayaran pendahuluan sebanyak RM100 yang akan dikembalikan kepada bil bulanan anda selama 10 bulan. Di bawah paket pascabayar, anda juga boleh menebus data harian 2GB percuma yang sah selama 1 jam.

Rebat Pelan Digi

Pra-bayar

Pada Digi Prabayar, anda boleh menebus RM15 kredit selama 12 bulan. Di samping itu, Digi juga memberi 2GB data setiap hari yang harus anda klaim dari aplikasi MyDigi dan ia sah selama 1 jam.

Dengan subsidi, anda boleh mendapatkan 15GB data dengan harga RM15, 30GB data dengan panggilan tanpa had untuk RM20 atau 40GB data dengan panggilan tanpa had dengan harga RM30. Menurut Digi, subsidi RM180 (RM15 x 12 bulan) boleh digunakan pada sebarang rancangan prabayar yang berharga RM30 ke atas.

Pasca-bayar

Subsidi telco bernilai RM180 juga tersedia untuk mereka yang ingin mendaftar untuk rancangan pascabayar Digi. Seperti yang ditunjukkan poster di bawah, anda boleh mendapatkan Digi Postpaid 60 dengan data 25GB dan panggilan tanpa had dengan harga RM45 / bulan.

Di samping itu, anda juga boleh memilih 10GB data tambahan atau rebat RM5 bulanan untuk pembelian aplikasi. Digi juga membolehkan anda menebus 2GB data percuma setiap hari yang sah selama 1 jam. Sekiranya anda lebih suka melanggan pilihan pascabayar lain, subsidi RM180 boleh digunakan untuk rancangan pascabayar lain yang berharga RM38 ke atas.

Cara Memohon

Anda layak untuk memohoni program Jaringan Prihatin jika anda merupakan penerima Bantuan Prihatin Rakyat (BPR). Untuk maklumat lanjut dan semak kelayakan anda untuk program Jaringan Prihatin, layari laman web Digi: https://digi.my/prihatin.

Baca Juga : Mengenai Jaringan Prihatin & Cara Pembatalkan Permohonan, YES Jaringan Prihatin Tanpa Bayaran Selama Setahun

 

Tinggalkan pesanan

Alamat email anda tidak akan disiarkan.