Genesix Esport
I’m a gamer, always have been.

FF Advance Server: Cara Menyertai Server November 2021

0

FF Advance Server ialah pelayan khusus daripada Garena yang disediakan sebagai pelayar ujian. Semua kemas kini yang akan dibuat dalam permainan Free Fire akan diuji di sini terlebih dahulu sebelum pelancaran rasmi pelayan utama.

Berita baiknya ialah Garena Free Fire membuka kembali bulan ini November 2021 kepada anda yang ingin menyertainya. Dengan kata lain, Pemain yang mempunyai akses kepada Free Fire Advance Server boleh menikmati ciri baharu yang belum dikeluarkan lagi, dan akan ada ganjaran Diamond menanti untuk pemburu “bug”.

Cara Mendaftar FF Advance Server & Muat Turun APK

Cara mendaftar pelayan muka Free Fire adalah sangat mudah. Apa yang diperlukan hanyalah akaun Facebook untuk tujuan log masuk. Ikuti langkah-langkah dibawah;

  1. Pergi ke halaman rasmi Free Fire Advance Server.
  2. Klik atau ketik butang “Log Masuk Facebook”.
  3. Selepas log masuk berjaya, sila isikan data yang diminta, dari nama ke nombor telefon, kemudian ketik atau klik “Sertai Sekarang”.
  4. Pendaftaran selesai.

Selepas pendaftaran telah selesai, kod ini tidak muncul secara automatik dan penyertaan adalah terhad. Sebaliknya anda akan mendapat notis dibawah dahulu;

“Thanks for registration. Your application on pending. Please wait for our response,” notifikasi yang muncul di halaman ff-advance.ff.garena.com.

Dan untuk memuat turun APK tidak boleh dilakukan selepas pendaftaran selesai. Mengikut jadual yang diberikan di halaman Free Fire Advance server memuat turun APK FF advance hanya boleh dilakukan pada 18 November 2021.

Kelebihan

Beberapa perkara yang membuatkan pemain berminat dengan pelayan awal ini, selain dapat menikmati ciri-ciri baru yang belum dikeluarkan, anda juga boleh membeli barangan premium dengan harga yang sangat murah.

Tetapi, FF Advance Server ini sangat sesuai atau lebih untuk anda yang suka memburu “bug” atau ralat. Kerana pemain di pelayan khas ini dapat menyertai program Bug Hunter yang menawarkan ganjaran sehingga 3,000 Berlian. Anda boleh menyemak sejarah laporan “bug” melalui menu “Bug History”, dan untuk melihat hadiah berada dalam menu Ganjaran.

Tinggalkan pesanan

Alamat email anda tidak akan disiarkan.