Genesix Esport
I’m a gamer, always have been.

Arcane League of Legends Boleh Ditonton Hari Ini Di Netflix

0

Siri animasi Arcane League of Legends mula ditayangkan di Netflix bermula 7 November jam 10 pagi hari ini. Siri animasi ini mempunyai sebanyak 9 episod yang terbahagi kepada tiga hari iaitu Babak Satu, Babak Dua dan Babak Tiga.

Ketegangan antara dua bandar meningkat apabila ciptaan-ciptaan baharu mengancam revolusi. Di Piltover, Hextech mendemokrasikan magik, di Zaun, sejenis ubat mengubah manusia menjadi raksasa sambil Arcane menghidupkan beberapa champion ternama League of Legends.

Butiran

Tarikh keluaran
6 November 2021 (Amerika Syarikat)

Jadual tarikh tayagan:

 • Debut/Babak Satu (episod 1 hingga 3) – Ahad, 7 Nov. jam 10:00 pagi
 • Babak Dua (episod 4 hingga 6) – Sabtu, 13 Nov. jam 3:00 petang
 • Babak Tiga (episod 7 hingga 9) – Sabtu, 20 Nov. jam 3:00 petang

Negara
Amerika Syarikat
Laman rasmi
Netflix rasmi
Bahasa
Inggeris

Cerita

Arcane dicipta oleh Christian Lake dan Alex Yee

Penerbit Eksekutif: Christian Linke, Marc Merrill, Brandon Beck, Jane Chung, Thomas Vu
Penerbit Eksekutif Bersama: Pascal Charrue, Arnaud Delord, Jerôme Combe, Alex Yee, Melinda
Wunsch Dilger, Ash Brannon
Pengarah: Pascal Charrue, Arnaud Delord
Penulis: Christian Linke, Alex Yee, Conor Sheehy, Ash Brannon, Nick Luddington, David Dunne,
Ben St. John, Mollie St. John
Pelakon Suara: Hailee Steinfeld (Vi), Ella Purnell (Jinx), Katie Leung (Caitlyn Kiramman), Kevin
Alejandro (Jayce), Harry Lloyd (Viktor), Mick Wingert (Heimerdinger), Brett Tucker (Singed), JB
Blanc (Vander), Yuri Lowenthal (Mylo), Roger Craig Smith (Claggor), Shohreh Aghdashloo
(Grayson), Remy Hii (Marcus), Toks Olagundoye (Mel Medarda), Jason Spisak (Silco)

Baca Juga Kejohanan dunia wild Rift Horizon 2021

SINOPSIS

Arcane menyelami kisah keseimbangan kuasa antara kota Piltover yang kaya dengan Zaun yang serba kekurangan. Ketegangan antara negara kota ini memuncak dengan penciptaan hextech — cara yang membolehkan mana-mana individu mengawal tenaga magik – di Piltover; dan di Zaun, sejenis ubat baharu yang dikenali sebagai shimmer mengubah manusia menjadi raksasa.

Persaingan antara bandar ini memecah-belahkan keluarga dan rakan sambil Arcane menghidupkan hubungan yang membentuk beberapa champion ternama League of Legends termasuk Vi, Jinx, Caitlyn, Jayce dan Viktor. Berdasarkan dunia di sebalik permainan League of Legends, siri event animasi ini menampilkan dunia kompleks yang penuh dengan keputusan moral, animasi menakjubkan dan penceritaan yang penuh saat tegang.

 • Walaupun dunia yang lebih luasnya dikenali sebagai Runeterra, Arcane memberi tumpuan khusus pada satu wilayah kecil, titik penghubung antara dua benua Runeterra yang diketahui, dua negara kota Piltover dan Zaun. Arcane berlaku di dua negara kota Piltover dan Zaun yang menerokai hubungan antara bandar Piltover yang kaya dan progresif dan formalisasi dunia bawah tanah Piltover menjadi negeri yang dikenali sebagai Zaun.
 • Piltover ialah ibu kota akademik dan saintifik Runeterra. Terkenal kerana meningkatkan minda yang cerah dan memecahkan halangan, Arcane menunjukkan jurang politik yang halus yang menjadi tumpuan Piltover.
 • Zaun adalah bertentangan dengan Piltover, dan bukan hanya secara geografi. Ramai orang paling bijak di Runeterra berasal dari Zaun tetapi didikan yang lebih keras telah mementingkan kemajuan berbanding moral dalam fikiran ramai.
 • Ciptaan baharu seperti hextech sering dipelopori dalam Piltover tetapi didorong ke potensi sepenuhnya oleh penyelidik di Zaun.
 • Kedua-dua wilayah ditadbir oleh oligarki berbeza. Bagi Piltover, ia adalah oligarki bangsawan dan bagi Zaun, ia adalah oligarki industri.

WATAK-WATAK

 • Vi (Hailee Steinfeld) Pejuang berambut merah jambu ini mempunyai zaman kanak-kanak yang kasar tetapi hatinya sentiasa berada di jalan yang betul, walaupun kaedahnya agak berani. Arcane menceritakan latar belakang Vi daripada penjenayah kecil di Zaun kepada pelindung keamanan di Piltover.
  • Fakta menarik: Vi telah dimasukkan ke dalam permainan pada tahun 2012
 • Jinx (Ella Purnell) Adik Vi ini ialah seorang pasangan yang rumit. Dengan minda tahap tulen dan sifat melulu, kecerdasan serta trauma masa lalu Jinx menjadikannya seorang penjahat yang menggerunkan.
  • Fakta menarik: Jinx telah dimasukkan ke dalam permainan pada tahun 2013.
 • Jayce (Kevin Alejandro) Dikenali sebagai Defender of Tomorrow Piltover, Jayce ialah seorang pencipta yang bertukar menjadi pemimpin politik. Dia memainkan peranan penting dalam penciptaan hextech, cara saintifik untuk memanfaatkan tenaga arkana.
 • Caitlyn Kiramman (Katie Leung) Caitlyn tabah dan tegas, kambing hitam keluarganya yang sentiasa berusaha untuk melarikan diri dari pengaruh mereka. Dia menyayangi keluarganya, tetapi membenci keistimewaan yang diberikan oleh hak kesulungannya, menganggap kekayaan itu satu penjara.
 • Mel Medarda (Toks Olagundoye) Anak perempuan salah satu keluarga Runeterra yang paling berkuasa, Mel telah dibuang pada usia muda. Di Piltover, dia mendapati kedudukannya sebagai pemimpin bandar dan dengan kejayaan itu telah mendapat perhatian keluarganya, baik atau buruk.
 • Viktor (Harry Lloyd) Asalnya dilahirkan di Zaun, fikiran Viktor yang tajam menyebabkan dia dinaikkan ke Piltover. Dia menjadi rakan kongsi Jayce dalam ciptaan hextech tetapi penyakit Viktor mendorongnya ke batasan apa yang boleh dilakukan oleh teknologi baharu.
 • Vander (JB Blanc) Walaupun dia berkuasa di dunia bawah tanah, tumpuan Vander adalah untuk memastikan penduduk Zaun selamat daripada penguatkuasa Piltover yang sering bertindak berat.
 • Silco (Jason Spisak) Zaun adalah wawasan kreatif Silco. Bapa pelindung dunia bawah tanah terpaksa melanggar batasan untuk menjadikan impiannya kenyataan. Bimbingannya pada Jinx telah mengubah Jinx menjadi bola kehancuran seperti hari ini.
 • Heimerdinger (Mick Wingert) Seorang Yordle, bangsa semangat yang mengambil bentuk mamalia kecil, Heimerdinger ialah salah seorang saintis terkemuka di Piltover berkat jangka hayatnya yang melebihi tiga abad. Jayce adalah perantisnya.
 • Grayson (Shohreh Aghdashloo) Saling hormat-menghormati Vander, Grayson mahir menjaga keamanan antara kedua-dua pihak Piltover tetapi, cita-cita kedua-dua pihak menyebabkan ia semakin sukar untuk menjadi pengantara.
 • Marcus (Remy Hii): Marcus ialah orang paling kanan Grayson. Dia sering memihak kepada taktik yang lebih keras tetapi motivasi utamanya akan sentiasa melindungi anak perempuannya.
Tinggalkan pesanan

Alamat email anda tidak akan disiarkan.